Gesprekstherapie

Begeleidende gesprekken bevorderen de balans tussen lichaam en geest. De gesprekken stimuleren het proces van bewustwording en het aanleren van vaardigheden. Eventueel ziekteverzuim kan worden voorkomen. Een belangrijk element tot het succes van de gesprekstherapie is jouw motivatie en inzet om bij de kern van je probleem te komen. Daarbij biedt Balance of Life jou persoonlijke, vertrouwelijke en professionele begeleiding. 

Om de therapie zo optimaal mogelijk te laten aansluiten bij jou als persoon en bij jouw hulpvraag, maakt Balance of Life gebruik van verschillende therapievormen: oplossingsgerichte therapie, gedragstherapie, mindfulness, RET (rationeel emotieve therapie) en cognitieve gedragstherapie.

Waarvoor geschikt
Gesprekstherapie kan worden ingezet bij onder andere stress, overspannenheid, burn-out en verslaving. Een voorbeeld van mogelijke klachten en symptomen: vermoeidheid, concentratieproblemen, negatief, slaap problemen, piekeren, kort lontje, rusteloos, emotioneel, teleurstelling, hoofdpijn, hoge bloeddruk, stijve nek, nervositeit, hartkloppingen en maagklachten.

Een behandeling bij Balance of Life wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door veel zorgverzekeraars. Klik hier voor meer informatie.

Counseling bij verslaving

Dat je op deze website bent en dit leest, wil waarschijnlijk zeggen dat je iets aan jezelf wilt veranderen. Wellicht ben je je al bewust van je verslaving of misschien juist nog helemaal niet. Dat maakt niet uit. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het is om een verslaving te doorbreken. Die ervaring is voor mij een grote drijfveer om lotgenoten te willen helpen en begeleiden bij hun weg naar herstel. Als gesprekspartner bied ik jou een persoonlijke, vertrouwelijke en professionele begeleiding bij de bewustwording, acceptatie schaamte, teleurstelling, omgaan met ‘trek’ en het aanleren van vaardigheden om terugval in de toekomst te verkleinen. Je leert te leven in het hier en nu, 24 uur per dag! Een belangrijk element tot het succes van de gesprekstherapie is jouw motivatie en inzet om van je verslaving af te komen. 

Geef me de kalmte om te accepteren wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil te kennen.

Wat is verslaving

Als je fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk bent en deze heel moeilijk los kunt laten, ben je verslaafd. Je gedrag is dan voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel. Helaas ten koste van andere activiteiten. Als je lichaam de stof of gewoonte moet loslaten, kunnen er ontwenningsverschijnselen optreden. Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat we verslaving moeten beschouwen als een ziekte. Een ziekte die terugkeert en chronisch kan worden. Erfelijke, psychologische en sociale factoren bepalen of de verslaving tot uitdrukking komt. Door het gebruik van verslavende stoffen treden er veranderingen op in je hersenen. Die kunnen leiden tot veranderingen in gedrag en tot veranderingen in het vermogen om dingen te leren. Er zijn verschillende soorten verslaving zoals alcohol, drugs, game, eet, sex en internetverslaving.

Foto's