Over Balance of Life

John van Beek (1970), paramedisch natuurgeneeskundig therapeut
Ik ben een op hbo niveau gediplomeerd energetisch therapeut, massagetherapeut en voedingsdeskundige. Met de door CPION geaccrediteerde diploma's medische basiskennis en psychosociale basiskennis (conform PLATO eindtermen).

Beroepsorganisatie en vergoeding zorgverzekering
Ik ben als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de beroepsorganisatie VBAG en sta geregistreerd in het hbo register (RBCZ) voor beroepsbeoefenaren complementaire zorg, BCZ® registertherapeut. Een behandeling bij Balance of Life wordt door (bijna) alle zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed

Holistisch
De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat in een gezond en niet geblokkeerd lichaam, lichaamsenergie vrij rond stroomt. Lichamelijke aandoeningen en emoties kunnen ervoor zorgen dat de energiestroom blokkeert. Ziekte en onbalans kunnen dan het gevolg zijn. Dit uit zich bij ieder mens op een andere manier.

Behandeling
Elke behandeling is gericht op het creëren van de juiste balans tussen lichaam en geest. De intentie om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Met als doel je gezondheid te verbeteren, zodat je je vitaler gaat voelen. Uiteraard houd ik rekening met individuele behoeften en mogelijkheden. Respect, integriteit en ontspanning staan altijd centraal. Bij voldoende ontspanning kan het lichaam zichzelf beter herstellen.

Vijf natuurgericht principes
Ik werk vanuit vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Voor alle principes geldt een prioriteitsrangschikking: een principe kan niet functioneren als de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Contact

Foto's